Thursday, September 30, 2010

Vakantie!

Tickets  :
Koffers  :
Paspoort:
Huurauto:


Een uur geleden is de (werk)vakantie aangebroken! Yeah!! Voor het kantoor hier in HK en in China gaan de lampen pas maandag weer aan. Morgen is het namelijk National Day. Een vrije dag. En dat mag gevierd worden! Kompleet met vuurwerk in de haven! Altijd een geweldig evenement.

Wij gaan die actie helemaal missen. En we zijn er niet eens rauwig om! Tegen de tijd dat de eerste pijlen de lucht inschieten zijn wij al op de airport aangekomen en zijn we ingecheckt voor onze vlucht naar huis! Om 11 uur stijgen we op om 's ochtends vroeg om 5 uur aan te komen op Schiphol.
Chiel en ik hebben er zo'n zin in! Heerlijk om de kinderen weer te zien en om aan de 'echte' bruine boterham met kaas te kunnen gaan!

Morgen gaan we het in ieder geval even kalmpjes aan doen. Beetje uitslapen, rustig ontbijten, koffers inpakken, nog een sushi-lunch nemen, mail beantwoorden en wat laatste dingetjes regelen. En dan is het ijsberen door het huis....wachten totdat we naar de airport mogen!

Wednesday, September 29, 2010

Verwarring

Zo dat was even schrikken...leuk schrikken weliswaar, maar toch.

Zitten we net aan de boterham met Johan, hebben we het over het Leids ontzet. Ik zeg dat is toch maandag a.s.? Zegt Johan, nee zondag. Hoop verwarring... Vliegen we straks allemaal in hetzelfde vliegtuig terug naar NL, zegt Johan. Ik zeg "hoe bedoel je?' Zegt hij "donderdagavond toch?" Ik zeg "nee toch, wij gaan toch pas vrijdagavond? 1 oktober?!" ...opnieuw verwarring!

Ik naar huis gerend om de tickets te checken. Maar nee. Wij vertrekken echt pas op vrijdagavond 1 oktober met de KLM. En die vliegen om 23.05 uur 's avonds. En we komen dus op zaterdagmorgen, 2 oktober om 5.15 uur 's ochtends aan. Was ik toch bijna 1 hele dag langer in NL! Jammer...

Ik denk dat Johan nu even zijn ticket moet checken...

Have a nice day!

Tuesday, September 28, 2010

Watching the day pass by...

Met dit weer is het heerlijk om 's ochtends de ramen open te hebben staan. De wind laat zachtjes mijn gordijntjes heen en weer wapperen en de zon schijnt voorzichtig naar binnen. Ik mag dan graag met mijn mok koffie tegen het kozijn aan hangen en de drukte van alle dag aan mij voorbij laten gaan, zij het van een hoogte. Ik woon tenslotte op 7 hoog, maar het is dan net of de tijd langzamer gaat en ik de details beter in me op neem...

Het oude vrouwtje met de kar oud papier komt voorbij sjokken. Ze werpt nog een blik in de vuilnisbak of er niet een verborgen krant in ligt...De Indiërs wassen hun gepimpte busjes...heel langzaam...want ze moeten nog een hele dag zich zelf bezig houden, maar ze hebben er lol in want ze zingen en lachen er op los. Toeristen komen het hotel uitlopen, frisgewassen en met een rugzak op...Verderop zitten wat mannen bij elkaar op kleine plastic krukjes, slurpend aan de noedelsoep...Er gaat een telefoon met als ringtone de Macarena...

Precies tegenover mijn raam kijk ik een kantoor binnen. Zo'n typisch Chinees ingericht kantoor. Heel klein, heel donker en heel vol gestouwd met dozen en papier. "Hoe kan je toch zo werken?", schiet er door mijn hoofd. "Ik zou gek worden!" Het licht is aan maar ik zie nog niemand zitten achter het bureautje..."zeker naar de wc", bedenk ik. Ik zie wat gordijnen open gaan in het Hyatt...
"Goedemorgen!", mompel ik en de hotelgast staat met zijn handen in de zij te genieten van het uitzicht...

Ik schenk nog maar een koffie in en als ik dan weer bij mijn raam sta, zie ik dit! "Lukt het?", denk ik. De duiven trekken zich niets aan van mij...Heel triomfantelijk kijkt het mannetje mij aan terwijl hij van het vrouwtje af springt. Tja... Ze maken nog een 'roekoetje' of twee terwijl ik toekijk. Ja dan moet je roekoeien maar niet vlak voor mijn neus doen! Ik was hier eerder!





Have a nice day!

Monday, September 27, 2010

Pijntjes

Heerlijk weekend gehad. Ik kan niet anders zeggen. Niets moest, alles mocht. Dat wil zeggen, behalve zondag middag dan. Jesse vertelde ons dat we naar de film Wallstreet gingen. Uhm...Ok...  Heel gezellig was het weer en hoe kan dat ook anders als je onderuit ligt en aan de popcorn en cola zit te slurpen. Ik vond alleen die film niet boeiend. Ook heel goed geslaagd qua cadeautjes. Nog maar 2 te gaan!

Zaterdagnacht sprong ik ineens op uit bed. Mijn rechter kuit schoot in een kramp en wilde daar niet meer uit. Chiel werd wakker, kon ook niet anders omdat ik het uitschreeuwde en op het dekbed zat te rammen, en heeft ehbo uitgevoerd. Ik heb daar de hele dag last van gehad. Bah.

En vervolgens kreeg ik gisteravond toen ik opstond van de bank ineens een enorme scheut achter bij mijn schouderblad. Kramp! Er zat een spier overduidelijk niet lekker. Potver. De tranen schoten in mijn ogen. Chiel stond weer paraat en gelukkig hadden we nog van die warmte pleisters liggen waarop tijgerbalsem zit. Geurend als een echte Chinees op de maandagmorgen in de metro, stapte ik het bed in.

Vanochtend is Chiel naar China vertrokken. Morgenavond komt hij weer terug, samen met een klant. Vanavond restje pompoensoep opwarmen en lekker hangen op de bank...

En, heel belangrijk, nog maar 4 nachtjes slapen!!


Have a nice day!

Saturday, September 25, 2010

Vive la France!

Het is weekend! Altijd lekker. Uitslapen, ontbijtje, beetje hangen met de boterham op de bank, nieuws kijken op tv, uitgebreid onder de douche en plannen maken voor de rest van de dag. En vooral geen haast!

De yoghurt was nog maar net naar binnen gewerkt en toen begon het...

Sms verkeer met de buurman van 5A...
"heb je http://www.marathon-training-program.com/best-marathons.html gezien?" Na de voor en nadelen van verschillende locaties afgewogen te hebben, talloze smsjes verzonden te hebben, de temperatuur schema's van diverse locaties naast elkaar gelegd te hebben, kwamen de heren op...Parijs!

"Wat denk je? Zullen we...?" en als antwoord kregen we per mail het Franse Volkslied opgestuurd van Jesse. "Hij heeft zich al ingeschreven!", zei Chiel verbaasd. "Dan zal ik dat ook maar even doen!" En zo geschiede.

Achteraf bleek dat Jesse zich nog helemaal niet had ingeschreven maar omdat Chiel het nu had gedaan heeft Jesse zich ook ingeschreven. 14 April 2011 is de start op de Champs Elysees . Het is nu wachten op onze buurman van 7H...maar hij heeft zich wijselijk gestort op klussen in-en-rond het huis in het altijd pittoreske Ommen.

Wij gaan er echter van uit dat Jos natuurlijk meegaat! Hij is tenslotte al aan het trainen! En er staan heel veel bankjes langs de Seine!

Bankjes na elke 3 bomen!

En de gehele achterban en persoonlijke fanclub van de marathonloper Plasman is al aan het boeken en hotels aan het uitzoeken en met een beetje geluk ook de achterban en fanclub van marathonloper Honig, dus...

Ik zeg, doorgaan, vooral doorgaan met deze hobby! Zo kom ik nog eens ergens!

Have a nice day!

Friday, September 24, 2010

Even bijpraten

Ik heb er nu toch wel de balen van hoor! Na ruim een week snotter ik nog steeds, zit die kriebelhoest nog steeds in de weg en willen die vlijmscherpe prikkeltjes achter mijn ogen maar niet verdwijnen. Hoe lang kan een mens zich grieperig en gammel voelen?! En hoeveel paracetamol kan een mens aan? Ik heb al 2 weken niet gelopen omdat ik van mening ben dat je met een ziek lijf beter niet kan gaan hardlopen...ik zit dus eventjes in een gedwongen rustpauze die ik eigenlijk niet zo erg vind.

En nu zit ik dus met een bak koffie achter de computer...



Gisteren hebben we nog wel lekker geluncht met Cynthia, Michael en kleine Micah en Jos. Iedereen had een vrije dag i.v.m. het full moon festival. Heerlijke sushi! Goh wat heb ik dat gemist!! En 's avonds, net voordat Jos het vliegtuig op zou stappen naar NL (met de o zo begeerde upgrade vanwege 100 keer vliegen met Cathay!), een grote bak met salade gegeten. Yammie! Als het goed is zijn de vitaminen tekorten door de pasta-weken weer aardig aangevuld.

Vanmiddag maar eens een pan met lekkere pompoensoep maken, misschien dat het helpt...met dank aan Fiona en Mickey! Ik las op Fiona's blog dat ze pompoensoep wilde maken en Mickey reageerde daarop met talloze recepten. Het water liep me gisteren al in de mond!

Het weer is trouwens fantastisch hier! Wij hebben de hele week regen mooi gemist. En nu is de temperatuur heerlijk en heeft het veel weg van een prachtige lente dag. En dat terwijl het herfst is!

Vandaag zit Chiel in China. Hij vertrok goed op tijd want zijn visum is verlopen en nu moet hij bij de grens een visum ophalen. Voor 1 single entry. Voor de vakantie wilde hij een visum voor een half jaar met multiple entries aanvragen maar dat ging niet. Zijn HK-Id kaart is verlopen in januari en die moet langer dan een half jaar geldig zijn om zo'n visum te kunnen krijgen. Dus vanaf nu tot dat we een verlenging hebben van de HK-ID kaart in januari, is het steeds zo'n ding aanvragen bij de grens. Schiet lekker op...

En verder is het stilletjes in de Pinnacle...iedereen is de hort op voor zaken...  Nou ja, c'est la vie! Volgende week vertrekken wij dan ook maar....HA! We gaan lekker naar huis voor bijna 3 weken! Geen paniek mensen, het is een werkvakantie hoor. Dat wil zeggen, Chiel werkt en ik niet! Het kan natuurlijk niet altijd feest zijn. En Chiel gaat nog eventjes de Halve Marathon van Amsterdam lopen. Hij heeft nog geen spierpijn genoeg...

In ieder geval heb ik deze aankomende week zat te doen! Koffers uit en daarna weer inpakken...de was doen...verjaardagscadeautjes zoeken...Dus mijn beste chinese medebewoners hier een adviesje:
I'M ON A MISSION! SAVE YOURSELVES, KEEP YOUR KIDS INSIDE! MONGKOK...HERE I COME!

Have a nice day!

Thursday, September 23, 2010

Ze staan er op!

De beloofde foto's en filmpjes staan er dan eindelijk op...

Vanmorgen vroeg zijn we weer aangekomen in HK. Maar een beetje kunnen slapen in het vliegtuig dus best wel brak (understatement!) deden we de voordeur open. De zooi aan de kant gegooid en eerst een uurtje geslapen. Heerlijk!

Daarna de wasmachine fulltime laten draaien en na een kop koffie met een broodje kwamen we weer bij de mensen. Het was maar een korte vakantie maar de hoeveelheid vuile was na zo'n tripje is mega!

Ik vond Sydney erg leuk om te zien. Ben ook erg blij dat we gegaan zijn maar door de wisselkoers is Sydney op dit moment niet goedkoop! Als je daar rekening mee houdt is het een hele leuke vakantiebestemming!

Achteraf gezien zijn wij waarschijnlijk ook wel verwent....ik bedoel met in Azië wonen...alles is hier betaalbaar. In ieder geval heb je keus! Wil je 3 euro uitgeven aan een lunch dan kan dat maar wil je 300 euro uitgeven dan is dat ook geen enkel probleem. En dat viel me tegen van Sydney. Je hebt geen keus. Zelfs een broodje bij het treinstation met een kop koffie kost een kapitaal!



De stad is geweldig. De mensen erg aardig en overal hangt een relaxte sfeer. Niet zoals in HK waar je een hoop niet mag en waar je gelijk een beveiligingsbeambte in je nek hebt hangen als je b.v. op een traptree gaat zitten.

Enne...houd rekening met de seizoenen! Ik had te weinig dikke sweaters bij me!

Have a nice day!

Nog meer foto's en filmpje




Have a nice day!

Walvis video!



Have a nice day!

De sportieve foto's!


Sydney Marathon

Have a nice day!

Wednesday, September 22, 2010

Over en uit

T'is weer voorbij. Onze korte "doe"vakantie is voorbij gevlogen en nu zitten we in de Quantas Lounge op het vliegveld in Sydney te wachten totdat we kunnen boarden.

De laatste dagen hebben we onszelf moeten vermaken. Jesse is op maandagmiddag terug gevlogen naar HK. Nadat hij met ons nog 1 keertje door de Botanische Tuinen had gelopen, keerde hij terug naar het hotel en liepen wij verder richting KingsCross. We hebben lekker geslenterd, bootjes gekeken, mooie huisjes gekeken en ergens een bakkie gedronken. Eigenlijk voel je je een beetje ontheemd als je ineens iemand mist, maar de volgende dag ging het beter.

In de vroege morgen gingen we opnieuw de ferry op om deze keer naar Taronga Zoo te gaan. We hadden er beiden wel wat van verwacht. Ik bedoel ...Australie...wildlife...dat moet toch wel een super dierentuin zijn! Ook dit tripje kostte een klein fortuin maar dan zat daar wel de ferry bij in. Wij hadden toen nog niet door dat we met 10 minuten weer van de ferry af zouden lopen omdat de dierentuin zo dichtbij lag!!
Maar goed. Ik heb mijn koala's gezien, net als de wombats, de tasmanische duivel en de stokpaardjes en daar ging het om. Maar om even de gedachten te bepalen, in Epe was jaren geleden het dierentuintje de Wissel waar je een kwartje in een opgezette leeuw kon gooien die vervolgens dan rood flikkerende oogjes kreeg. Dit leek er wel veel op!

Vandaag hebben we de Hop on Hop off bus genomen. En we zijn op Bondi Beach geweest. Leuk om te zien dat dit strand eigenlijk veel kleiner is dan we op TV kunnen zien. Maar het Lifeguard huisje stond er en de golven waren inmens hoog.  Wij zijn niet eens het strand opgelopen maar lekker over de boulevard wezen slenteren want het was KOUD! Belachelijk dat de 1 in zwemkleding rondloopt  en de ander zo dik is ingepakt dat het lijkt of zij net van de wintersport terug zijn! En ik word bek af van al die sportieve mensen die aan het hardlopen, zwemmen, surfen en fitness aan het doen zijn! Pff...

Morgen als we thuis zijn zal ik alle foto's er op zetten. Nu neem ik nog een drankje want we gaan zo boarden. Nog even fijn een stukje vliegen...


Have a nice day!

Monday, September 20, 2010

Walvissen

 Ik heb nog voor de hele dag internet, dus ik ga gelijk maar even de foto's van de walvissen uploaden.


Alles kost hier een fortuin, ook het internet, het zou erg zonde zijn dat te laten verlopen. Gisteren b.v. wilde ik voor een half uurtje internet. Je koopt zo'n kaartje waar je het paswoord op weg moet krassen, 5 dollar slechts, we krassen, voeren het wachtwoord in...lukt het niet! Paswoord niet correct. Bellen met de balie, de man komt zelfs naar de kamer, krijgen we een ander paswoord en andere inlogcode voor maar 27,50 dollar. Jammer van die 5 dollar, die krijg je niet meer terug....

Dus de foto's van de walvissen...De trip op zich was erg leuk. Mooie grote boot die stabiel op zee lag. Helaas lag er ergens een laag drukgebiedje voor de kust die er voor zorgde dat de zee ruw was. De voorspelde 18 meter hoge golven bleven godzijdank weg, maar van 5 meter hoge golven kan een mens ook flink misselijk worden. Ik zat lekker op een bankje buiten op het achterdek en heb weinig tot niet mijn hoofd bewogen. Alleen als ik gegil hoorde van mensen die een walvis zagen, rende ik naar de kant. Een Indier die vlak achter mij zat had het veel zwaarder. Met geluiden van onder de tenen gooide hij zijn ontbijt van die morgen in een papieren zakje, tot 5 keer toe, om vervolgens eens goed te onderzoeken wat hij nou precies gegeten had! Heel fijn...

De meeste mensen waren naar het bovenste dek gelopen. Prachtig uitzicht maar het zwaait ook veel meer van links naar rechts en op en neer. Ik bleef achter met de genoemde Indier en 3 meisjes uit de USA. We zagen allemaal wit om de neus... Maar alsof de walvissen het voelden, kwamen ze met hun kop precies voor ons het water uit!

De filmpjes komen later maar hier al vast wat foto's! Enjoy!



Have a nice day!

Ze hebben het gedaan!....The Sydney Marathon...

TROTS!  Onvoorstelbaar TROTS!! Gewoon gedaan he, die mannen van mij! Geen ziekenhuisopnames, geen zere voeten, geen blaren, geen kapotte tepels, geen gedoe, gewoon gelopen en gedaan!! 26.2 miles oftewel 42 km en 195 meter!

Chiel en Jesse waren wel zenuwachtig voor de start. Hoe zal het gaan? Lukt dat wel? Is 42 km ver? Hoe zal het weer zijn? Allemaal vragen die de dagen er voor oppopten tijdens het eten of wandelingetje. Maar achteraf gezien was het niet nodig geweest. De trainingen in HK hebben gedaan wat ze moesten doen! En als je altijd traint in 36 graden met luchtvochtigheid van 96 procent, dan is lopen met 12 graden en luchtvochtigheid van 45 procent een eitje!!


Na het ontbijt bij Jesse in het hotel zijn ze op pad gegaan. Met de trein naar de overkant van de haven waar het startschot gegeven zou worden. Ik niet. Ik ben eerst terug naar mijn hotel gegaan, sanitaire stop gehouden, en toen met een rugzak van Jesse en die van mij naar de brug gelopen. Ik heb mooie foto's kunnen maken!


Toen ze er werkelijk zo fris als een hoentje voorbij kwamen, ben ik weer met de rugzak op naar de andere kant van de stad gelopen. Bij St.Mary's Cathedral net voor Hyde Park. Daar kon ik ze 3 keer voorbij zien komen! Helemaal leuk! En het verbaasde me zo om te zien hoe goed het ze af ging! Ik had wel wat 'stuk zitten' verwacht, maar nee...NIETS!


Ik ben vandaar weer terug gelopen naar het Opera Gebouw voor de finish. Lekker hangen op de trappen, in het zonnetje met een Starbucksje, bijkomend voordeel was dat de rugzak af kon!

 
Toen de race zo'n 4 uur bezig was, zat ik toch wel te loeren naar de finish line. Het zal wel niet....maar wie weet? Ineens viel mijn oog op een in het zwart aangeklede sportieveling MET zonnebril! Ja hoor, daar kwam Jesse over de lijn! 4 Uur en 32 minuten!


Samen met Jesse hebben we gewacht op mr Hong. Om de hoek kwam een kaal koppie, oranje shirt en een blij gezicht! Chiel!! Nog steeds fris! 5 Uur en 6 minuten!

Wat waren ze blij! En verbaasd! Ze zaten niet stuk zoals in HK met de halve marathon. Beiden vonden zelf dat ze het eigenlijk betere tijden eruit hadden kunnen lopen, maar ja, ze hadden geen idee wat ze bij zo'n hele marathon konden verwachten!

Het was geweldig! Prachtig parcours, mooie vergezichten! De mensen waren zo aardig en de vrijwilligers hebben de marathon echt 'gemaakt'! Zo stonden er vrijwilligers klaar om de chip uit de veters te halen zodat de renners niet hoefden te bukken en bij konden komen. En al die mensen die een mijlpaal hebben geleverd en huilend en trots over de finish kwamen...ik stond ook met de tranen in de ogen!

Het was een superdag die niet snel vergeten zal worden!


Have a nice day!

Saturday, September 18, 2010

We zitten in Sydney!

Jazeker, gistermorgen aangekomen in een prachtig Sydney met strak blauwe lucht maar allemaggies koud!! En ik bedoel ook echt koud! In de morgen voelt het als een winterdag maar zodra de zon op je bolletje schijnt stijgt het bloed naar het kookpunt. Zodra die zon weer even weg is, zakt het kwik gelijk naar beneden het vriespunt! Het mag dan ook geen wonder zijn dat ik hier dus ziek en zwak en snotterig in Sydney zit...met 3 truien!

Wij zitten in het Old Sydney Holiday Inn en op een steenworps afstand ligt Jesse in 'de vier seizoenen'. Maar beide hotels staan in The Rocks. Het oude centrum waar het allemaal begon....

Na aankomst zijn we direct gaan lopen naar het aanmeldcentrum voor de marathon. Via het opera gebouw, de botanische tuin, langs de cathedraal en de bomen vol vleer...ja wat zijn het eigenlijk...vleerhonden, vleerkonijnen, vleerkatten...ze zijn in ieder geval GROOT! De mannen hebben de spullen opgehaald en zijn nu klaar voor de start! Nog 1 nachtje slapen...

Daarna zijn we de brug opgelopen. Gewoon gratis! Over de stoep! Prachtig uitzicht! Terug met de trein om te zien waar we uitkwamen omdat Chiel en Jesse per trein naar de start gaan. De finish is bij het opera gebouw!

We zijn ook die middag al 2 keer naar de pinautomaat gelopen want Sydney is prachtig maar DUUR! Zelfs duurder dan NL!! Zo wilde ik gisteren papieren zakdoekjes en paracetamol kopen omdat ik al door mijn voorraadje was voordat het vliegtuig geland was. We pakten een pak met zakdoekjes, 10 pakjes in een pak...net zoals in NL of HK, samen met de paracetamol (12 tabletjes) een slordige 18 euro!!! Een flesje water bij de Seven/Eleven kost maar 4 euro!! Daar moest ik toch wel even aan wennen...Ik begreep ook ineens waarom Remy tijdens zijn reis in Australie, per week 1 pan macaroni maakte, en daar de hele week mee deed!

Maar Sydney is echt een prachtig dorp. Zo voelt het. Ja het is een stad maar kneuterig en gezellig. Naar verhouding weinig mensen op straat... Maar echt leuk!

En vanmorgen hebben we...tadadada....WALVISSEN GEZIEN!!! Wat geweldig! Super gaaf en de foto's en filmpjes krijgen jullie te zien als ik weer terug ben in HK. Internet is hier enorm traag. Het was ook helaas een dag met enorme golven. Daar werd zelfs op tv voor gewaarschuwd. Ik heb alles binnen gehouden en dat was meer dan mijn medepassagiers op het achterdek deden. Ik schommel nu nog steeds op mijn stoel. Chiel en Jesse hebben vanaf het upperdek alles gezien maar daar heb ik me helemaal niet aangewaagd.

Maar goed. Morgen om half 6 gaan we ontbijten bij Jesse in het hotel. Dan per trein naar de start...Om half 8 gaat het startschot en rond een uurtje of 1 hoop ik dan beide mannen weer aan mijn zijde te hebben!

Wordt vervolgd!


Have a nice day!

Thursday, September 16, 2010

Pasta e basta!

Er hangt een sportieve spanning in de lucht... nog 3 nachtjes slapen...

Gisteravond hebben we een koolhydraten maaltijd gegeten. Want volgens Jesse:

De laatste dagen vóór de marathon zijn wat de voeding betreft van groot belang. De gemiddelde brandstofvoorraad in uw lichaam is te klein om een marathon probleemloos uit te lopen. Door het volgen van een speciaal voedings- en trainingsschema kunt u deze voorraad vergroten en daarmee de kans op problemen tijdens de wedstrijd verkleinen.  We moeten super compenseren, ofwel glycogeen stapelen...


Het uitgeput raken van deze glycogeenvoorraad wordt meestal ervaren als plotseling stuk zitten. U heeft dan alleen nog vetten als brandstof ter beschikking. Het prestatievermogen slinkt tot vijftig procent van het normale kunnen. Tijdens de marathon wordt dit ook wel een klap van de man met de hamer genoemd (na 30 à 35 kilometer).

Symptomen waarmee het stuk zitten gepaard kan gaan:

-honger
-duizeligheid
-bleekheid
-stijve spieren
-zware benen
-trillen
-beven
-zwart voor de ogen 
-wazig zien 

Ik weet niet of zo'n marathon lopen nou wel zo gezond is als ik dit zo lees. Maar goed. De aankomende maaltijden gaan dus bestaan uit pasta, pasta en pasta! En daar is vanavond een begin mee gemaakt. Een bordje spaghetti en tiramisu als toetje. En dan hopen we dat we dit kunnen voorkomen ...


We hebben ook nog steeds goede hoop dat Jos ineens voor onze neus staat in Sydney. We hopen er allemaal wel op...t'is niet compleet zonder Jos! Hij hoort er bij! We zijn zelfs bereid om de Bridge Walk op te geven omdat Jos hoogtevrees heeft en daar heeft de prijs niets mee te maken! NOT! 150 Euro pp! Ik weet niet...zou het graag willen doen maar zoveel geld neerleggen vind ik belachelijk!

Ik zag mezelf al lopen op die brug, camera om de nek en alles wat los en vast zit fotograferen. Maar volgens de website mag je dus niet zelf foto's maken. Ook wel weer begrijpelijk want je loopt een flink eind boven de weg en als je het per ongeluk uit je handjes laat vallen dan zijn de gevolgen niet te overzien. Er worden om deze reden foto's gemaakt door professionele fotografen die daar boven op die brug staan. Dus ik denk 'zitten die foto's inbegrepen in die prijs of mag je daar ook nog eens pak 'm beet 50 euro voor neerleggen?' In ieder geval heeft deze wandeling voor mij geen prioriteit meer...

Chiel gaat vandaag nog naar het werk maar hij neemt 's middags vrij om de laatste dingen in te pakken en de geest leeg te maken. Ook niet onbelangrijk. En dan gaan we rond een uurtje of 6 richting vliegveld. Eten we daar nog een bordje pasta (what else), zoeken we Jesse op in de lounge en dan is het op naar Sydney! De volgende post komt dus from down under! 






Misschien wel leuk om met een kleine selectie dooddoeners deze post te beëindigen die Jesse tussen zijn drukke werkzaamheden door na uren browsen op internet ergens heeft gevonden en heeft door gemaild..





  • To describe the agony of a marathon to someone who's never run it is like trying to explain color to someone who was born blind."
    Jerome Drayton

  • "Marathon running is a terrible experience: monotonous, heavy, and exhausting."
    Veikko Karvonen, 1954 European and Boston Marathon Champ
  • "Most people run a race to see who is fastest. I run a race to see who has the most guts."
  • Steve Prefontaine
  • "We are different, in essence, from other men. If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon."
    Emil Zatopek

  • "Because I did not know if I can find enough "bankjes" in Sydney, I did leave my friends alone during their first Marathon! ."
    Jos Reinders



 Have a nice day!

Wednesday, September 15, 2010

15 september

Een gedenkwaardige dag...

Want om maar een paar punten te noemen:


2004Hurricane Ivan hits Alabama and Florida killing nearly 30
1997Edison International purchases Anaheim Stadium naming rights for $50M
1997Oprah Winfrey announces she will continue her show through 2000
19962nd Presidents Golf Cup: U.S. beats International team 16 -15 at Robert Jones Va
1996Bangladesh beat UAE by 104 runs to win the ACC Trophy Final
1996Karrie Webb wins LPGA SAFECO Golf Classic
1996Texas Rangers retire their 1st number, Nolan Ryan's #34
1995Cards shortstop Ozzie Smith sets record of 1,554 double plays
1994"Sound of Motown," premieres in Rotterdam


En dan hebben we natuurlijk 15 september 2004!
Chiel en Ans verhuizen naar Shenzhen, China....


Have a nice day!

Enhanced by Zemanta

Tuesday, September 14, 2010

Is die nou?!

Druk kan je het niet noemen maar wel bezig. Bezig met de was doen, de boodschappen, de bonnetjes invoeren, de afwas doen en beetje bij beetje de koffer inpakken.

Omdat het in Sydney voorjaar is en de temperatuur tussen de 10 en 17 graden sta ik een beetje radeloos voor de kast...wat moet je meenemen? Als de zon doorbreekt wil je een t-shirt aan maar als het afkoelt is het wel fijn om een dikke sweater aan te kunnen doen. Zal ik wel of zal ik geen badkleding meenemen... flip flops of gympies...keuzes!

Maar nu ben ik druk op jacht naar mijn favoriete t-shirt! Ik kan hem nergens vinden!! Van de week heb ik mijn kast opgeruimd. Alles opnieuw opgevouwen en georganiseerd en wat verwassen is of niet meer past weggegooid. Ik weet zeker dat ik dat t-shirt in mijn handen heb gehad...maar waar is dat kreng nu gebleven?

Ik vrees dat dit heerlijke zachte t-shirt in de Chinese versie van de zak van Max is verdwenen. BALEN!

Have a nice day!

Monday, September 13, 2010

De laatste training

Op 19 september om 7.30 in de morgen zal het startschot afgaan voor de Sydney Marathon. Maanden van voorbereiding zijn hier aan vooraf gegaan en vandaag was dan toch echt de laatste training voor Chiel. Hij heeft nu nog 1 week om de ledematen rust te gunnen. Donderdagavond vertrekken we!

En dat is hoog nodig want hij en Jesse hebben zich een beetje overtraind. Elke week om de dag trainen en soms wel 20 km per keer! Jesse rent in Jiangmen van huis naar de fabriek om 5 uur 's ochtends en laat zijn PA (personal assistent) ergens halverwege staan met een flesje water. De man heeft er plezier in en staat zelfs te klappen als Jesse voorbij komt rennen, hihi.

Chiel heeft behalve vloeken op het te hete weer, zijn trainingsrondjes vooral gedaan op de loopband. Hij heeft een bloedhekel aan die hitte en de brandende zon. Ik moet zeggen dat hij het echt heeft geprobeerd...samen met Jesse rondje om Elements...maar hij kwam meer gefrustreerd dan getraind thuis. Mij lijkt het niks...20 km op zo'n band met uitzicht op NIETS!

De kwaaltjes steken nu de kop op. Pijntje hier, pijntje daar. Jesse kreeg een paar weken geleden ineens last van zijn knie. We hebben toen de halve ren-winkel leeg gekocht aan ice-packs en handige dingetjes voor om de zere knie. Gelukkig bleken de aankopen ook echt te werken en is de knie in bijna goede conditie.

Vandaag was dus de laatste training. Ik moest mijn 30 minuten van week 3 afmaken en Chiel liep met mij mee. Het weer viel mee en de 30 minuten verliepen 'smooth'! (Ik ben toch zo trots op mezelf! ) Chiel liep lekker maar na afloop van de 30 minuten keek hij bezorgd...

Chiel heeft nu last van zijn rechter voet. Zijn wreef doet pijn. Maar vandaag dacht hij te weten waar het door komt. Zijn kleine teen/nagel doet pijn en omdat hij die probeert te ontzien is hij iets scheef gaan lopen. Wat de pijn in zijn voet weer verklaart. Zegt die... Dus opnieuw naar de renwinkel. Hele handige dingetjes gekocht voor om de kleine teen en tape ingeslagen. Voor als dat spul niet werkt. Maar na een proef rensessie op de band blijkt het inderdaad te werken. Maar voor de zekerheid toch maar een zak met bevroren erwtjes op de voet als hij op de bank zit.

Hij maakt zich wel een beetje zorgen. Het is een kolere eind, 42 km en 195 meter. Elke dag hoor ik hetzelfde...Heb ik wel genoeg getraind? Ben ik hier wel klaar voor? Ben ik niet te oud voor die onzin? Kom ik wel binnen in de gestelde tijdslimiet?... Maar ik weet zeker dat hij 'm gaat uitlopen!

Om zich mentaal voor te bereiden heeft hij de koffer al open geslagen op het logeerbed staan. 2 Paar schoenen zijn met zorg uitgezocht. Net als de loop shirtjes en de tights. De pet ligt erin en zijn iphone staat vol met muziek. (want die ishuffle konden we weggooien!) Hij loopt van tijd tot tijd van de kast naar de koffer en terug. Kortom, Chiel is best zenuwachtig...

Geluk bij een ongeluk is dat hij deze week bezoek heeft van Berry. Hij is dus lekker druk en kan dus niet toch nog even op de loopband staan. Net als Jesse, die heeft de fabriek ook vol zitten met bezoek.



Have a nice day!
Enhanced by Zemanta

Saturday, September 11, 2010

In memory...

Een luie zaterdagmorgen

Oh wat heb ik heerlijk geslapen zeg! Alsof ik alle slaapachterstand in 1 nacht heb goed gemaakt! Heerlijk! Ik werd wakker en hoorde de regen tegen het raam tikken. Ineens heb je dan geen haast om uit bed te komen. Ik wilde gaan hardlopen maar om in de regen naar buiten te gaan gaat tegen mijn gevoel in. Maar effe niet... Maar de temperatuur is geweldig! Maar 25 graden!!



Gisteravond was gezellig. Jos ging mee eten en voor het eerst zijn we naar de Watermark gegaan in Central. Dit restaurant zit pal boven de Starferry terminal. Tafeltje geboekt en ik moet zeggen het was super leuk! Een hele mooie ingang en prachtig 360 graden uitzicht en het was weer eens wat anders om op 'onze' skyline uit te kijken! Ik vond het eten erg lekker, maar dat komt misschien ook omdat we hier nog nooit eerder waren geweest.



In ieder geval heeft het even de gedachte verzet na het telefoontje van het service center. Apple gaat geen garantie verlenen op de Ishuffle. Waterschade wordt niet vergoed. Ik was woedend omdat we dat ding nog geen 2 weken geleden hadden gekocht en 2 keer hebben gebruikt! Om te sporten!!! Maar goed...Je kan er niets tegen doen. Ik baal er wel enorm van...



Na het eten zijn we nog 1 trapje opgelopen en daar was Pier 7, een barretje met een roofterras. Jammer dat het regende dus we zijn niet op het terras geweest maar het was erg leuk. Ik denk dat deze bar vooral door onze homofiele medemensen wordt bezocht. Maar juist daardoor was de sfeer erg leuk! Lekkere hippe muziek en opnieuw een super uitzicht op de Bank of China, de IFC en de HSBC.



Omdat het flink onweerde en regende zijn we de metro maar ingestapt terug naar huis. We zagen een hele lange rij staan voor de taxi standplaats. En met de metro kunnen we zowat tot aan de voordeur ondergronds en dus droog lopen. Die 20 meter die we alsnog buiten moesten overbruggen was goed om iedereen tot op de onderbroek doorweekt te maken.

Vandaag wordt een heerlijke luie zaterdag! Lekker niets doen. Morgen komt Berry weer...


Have a nice day!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails